Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Label to watch

Xandres

Belgian Fashion brand
since 1968

Xandres is elegante, effortless chic dameskleding. Al meer dan 50 jaar verleidt Xandres vrouwen met een onberispelijke kwaliteit, een pasvorm die als gegoten zit en vrouwelijke looks die je seizoenen lang kan dragen. In de mooiste stoffen en meest kwaliteitsvolle materialen. Met oog voor detail.

 

Rika, onze aankoopster voor onze damesafdeling Boutique en Casual kiest voor het merk Xandres,
omdat Xandres als Belgische modehuis staat voor tijdloze kleding van een onberispelijke kwaliteit. 

Xandres investeert in onze toekomst

 

Duurzame mode of sustainable fashion is bij Xandres geen modewoord. Kwaliteit en tijdloosheid zitten in hun DNA verweven. Van bij de start van hun kledingbedrijf in 1927 staat vakmanschap centraal. Toen ze in 1968 Andres, hun eigen merk van damesbroeken begonnen, waren hun fits legendarisch. Door de focus op de pasvorm en hun jarenlange knowhow op het vlak van stoffen en confectie maken ze vandaag het verschil. Als Belgisch modehuis voor vrouwen creëren ze tijdloze kleding van een onberispelijke kwaliteit: duurzame mode om te koesteren!

Xandres kijkt graag vooruit

Ze blikken niet enkel op een rijk verleden, ze kijken ook graag vooruit. ze willen bouwen aan een mooie toekomst en méér doen. Hun grenzen verleggen. Omdat ze weten dat de mode-industrie een van de meest vervuilende sectoren ter wereld is. En omdat het beter kan, voor de mens en voor de natuur. Daarom ontwikkelen ze een plan om hun volledige productieproces - van garens en stoffen tot het kledingstuk in jouw garderobe - zo duurzaam mogelijk aan te pakken. En zelfs daarna zijn ze jouw partner in crime om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van je favoriete kledingstukken. Ze werken hiervoor een Repair & Care-programma uit en willen de cirkel op termijn helemaal rond maken. 

Directe, intensieve en blijvende realisaties

Ze houden het aantal landen en leveranciers waar ze inkopen bewust beperkt en zorgen daardoor voor een minimum aan transport. Ze streven naar directe, intensieve en blijvende relaties. Met sommige leveranciers werken ze al meer dan 25 jaar samen. Een groot deel van de inkoop komt uit Portugal, Italië en China, een kleiner deel uit India. Het inkoopteam reist regelmatig naar de productielanden voor een bezoek aan de fabrieken. Hun team van stiksters in hun atelier te Destelbergen is uniek in België en garandeert een doorgedreven kwaliteitsproces.

Kwaliteitsvol en tijdloos ontwerp

Meten is weten. Daarom ontwikkelen ze een meetbaar kwaliteitsframework. Zo kunnen ze in kaart brengen wat een kwaliteitsvol ontwerp kenmerkt. Bovendien doen ze in hun Xandres Lab research en gaan ze samenwerkingen aan met duurzame designers en circulaire start-ups, zodat ze nieuwe inzichten krijgen over tijdloos en kwaliteitsvol design. Die helpen hun om niet enkel de Essentials, maar ook de volledige collectie met oog voor duurzaamheid te ontwerpen. 

Shop nu

Xandres