Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Label to watch

Natan

Maison Natan

Vijfendertig jaar en zeven winkels later is de visie van de heer Vermeulen niet veranderd.  Deze toewijding en passie voor het vak, evenals het geluk om deze te hebben kunnen ontwikkelen in een professionele "familie", hebben Natan gemaakt tot wat het nu is. 

De geboorte van een ontwerper 

Edouard Vermeulen werd geboren te Ieper op 4 maart 1957. Hij studeerde af als interieurontwerper aan Sint-Lukas, waarna hij geïntroduceerd werd tot de wereld van volumes en materialen.
 
In zijn zoektocht naar een locatie om zijn eerste ontdekkingen tentoon te stellen, vindt Edouard Vermeulen een ruimte nergens anders dan in het Couture huis Paul Natan in de Louizalaan. Enkele jaren later neemt hij het huis over onder de nieuwe naam NATAN.
 
Edouard Vermeulen ontwikkelde toen zijn visie op mode die tegelijkertijd klassiek en verfijnd was en een sterke eigen identiteit had. In 1984 ontwierpen de ateliers reeds een collectie voor een liefdadigheidsavond.  Doordat de voorzitter van dit goede doel, koningin Paola van België, aanwezig was, werd het jonge Belgische huis gelanceerd in het hart van de elite. 
 

Couture proces 

In een herenhuis aan de prestigieuze Avenue Louise is het historische Maison Natan gevestigd. Hier bloeien de nieuwste couturecreaties op, die worden ontworpen en gefabriceerd door Atelier I, dat zich boven de boetiek bevindt in Brussel. Deze kostbare collecties worden exclusief gepresenteerd in een decor van klassieke architectuur van het begin van de 19e eeuw en met de hand gemaakt door naaisters, die soms al dertig jaar aan het huis verbonden zijn. De stoffen worden geweven van edele natuurgarens die voornamelijk uit Frankrijk of Italië komen. 

Circulaire mode 

Bij Natan geloven we in het creëren van mooie kledingstukken zonder afbreuk te doen aan integriteit. Originaliteit en ethiek zijn gelijken binnen het DNA van ons merk.

We werken voortdurend verder om ons bedrijf duurzaam te maken. In 2020 hebben we een nieuw organisch, plantaardig en milieuvriendelijk leder gemaakt van Cactus en in onze couture collectie geïntroduceerd. We hebben het tot onze verantwoordelijkheid gemaakt om bij te dragen aan het omkeren van fast-fashion en het evolueren naar een volledig duurzaam merk. We herwerken de archief stukken van Natan-archief, door hen een nieuw doel te geven en ongebruikte stoffen opnieuw te interpreteren.

Shop nu

Natan