cocktailjurken

93 artikelen

per pagina

93 artikelen

per pagina

Coctailjurkje voor iedere gelegenheid

Een cocktailjurk zou eigenlijk in iedere dameskast moeten terug te vinden zijn. Het is een tijdloos item dat bekend staat om haar veelzijdigheid. Deze jurk heeft een lange geschiedenis en stamt uit de jaren veertig. Christian Dior was de eerste ontwerper die de term ‘cocktail’ voor het iconische jurkje gebruikte.

Cocktailjurken zijn heel gemakkelijk te combineren. Waar je ze nog droeg in de opera, zal het in combinatie met een stijlvol opsteekkapsel en prachtige juwelen perfect gedragen kunnen worden op een huwelijksfeest. Ze geeft je net dat stukje elegantie en de mogelijkheid je vrouwelijkheid extra te benadrukken. Met een panty en een bijpassende blazer is de jurk dan terug een ideale elegante zakelijke outfit. Op die manier weet een cocktailjurk je altijd wel te inspireren. Vaak wordt gedacht dat de kleur van het ideale cocktailjurkje zwart is. Dit is een vrij gedateerd beeld en dat kan je zien in ons aanbod. Ze komen voor in allerlei kleuren, materialen en modellen. Ze kenmerken zich om de mooie high-end stoffen waarvan ze zijn gemaakt zoals satijn of kant. Cocktailjurken mogen kort zijn, in tegenstelling tot de galajurk. Je hebt er meer bewegingsvrijheid in wat je op een swingend feestje altijd ten goede komt. Ze mogen ook sexy zijn, zo benadrukken ze je mooie benen. Let er wel op dat het niet te is, maar wees ook niet bescheiden. Bij het kiezen van de kleur hou je rekening met de kleur van je ogen en je haar. Heb je donker haar, kies dan voor een donkere tint van jurk. Heb je donker haar met lichte oogkleur, ga dan voor een donker jurkje met lichtere accenten. Heb je een lichtere huid- of haarkleur, kies dan voor een licht kleurige jurk. Werk je outfit af met de juiste schoenen en accessoires. Pumps zijn hierbij het ideaal schoeisel. Een zwart cocktailjurkje mag gecombineerd worden met pumps in een fel kleur. Ga subtiel om met sieraden. Kies voor verfijnde juwelen. Bij een kort jurkje horen natuurlijk ook blote benen. Is het te fris, kies dan voor huidkleurige panty’s. Ze zijn ook een ideale manier om met het vrouwenlichaam te pronken. Kies de ideale snit voor iedere figuur. Dames met een smal bovenlichaam en sterke dijen, kiezen best voor een jurk die niet op de knieën valt. Zo blijven de dijen verborgen en gaat de aandacht naar je smalle kuiten. Dames met de typische appelfiguur kiezen best voor een jurk met lange mouwen en een decolleté. Donkere kleuren zijn zoals steeds een aanrader voor het verbergen van het silhouet.

Ontdek ons ruim aanbod accessoires en pumps!

Chic en sensationeel!

Ongeachte welke leeftijd of maat je hebt, Deleye heeft steeds een gepaste outfit voor je! Kom heel vrijblijvend langs in onze fysieke winkels of shop online op Deleye.be.