Aankoopster en
shopmanager van Kuurne

Sinds 1995 deel van het Deleye-team

Wanneer ben je begonnen bij Deleye?

Rika - Mijn carrière start in 1995, bij het begin van de opening van de winkel in Kuurne. Samen met de oprichters Freddy en Monique Deleye, gingen Fried'l en ik mee op aankoop. Zij hebben me de job langzamerhand aangeleerd. Door hen ben ik eigenlijk gegroeid tot wie ik nu ben binnen Deleye en daar ben ik hen dankbaar voor. De winkel in Kuurne kende sinds de start een interessante ontplooiing. Samen met mijn team hebben we Deleye Kuurne kunnen uitbouwen tot wat die vandaag is. Ook nu, tijdens de verbouwingen leven we samen keihard naar ons nieuwe project toe.

Hoe ziet jouw dag er uit als shopmanager bij Deleye?

Rika - De combinatie winkel & aankoop zorgt voor een boeiende variatie binnen mijn job en net dat heb ik nodig. Enerzijds is er een luik bureauwerk met planningen en het monitoren van de verkoopcijfers. Maar ook het klantencontact wil ik bewust bewaren. Zo probeer ik tijdens het weekend mijn collega's te helpen aan de kassa. Anderzijds ben ik tijdens het aankoopseizoen vaak onderweg om de nieuwe collecties van onze merken in te kopen of schuim ik beurzen af op zoek naar vernieuwingen binnen mijn segment. Momenteel zijn de verbouwingen aan de winkel prioritair. Daar streven we naar verbeteringen voor zowel onze klanten als medewerkers. En ondertussen doen we ons best om de klanten een maximale service te blijven geven want tijdens deze periode van verbouwingen blijft de winkel gewoon open.

Bij Deleye vinden we meer dan 300 merken. Heb jij enkele favorieten?

Rika - Eigenlijk grijp ik bijna altijd naar Belgische merken zoals Essentiel, Julia June, Nathalie Vleeschouwer, Xandres, … Daarbij heb ik ook het geluk dat deze damesmerken behoren tot mijn aankoopsegment namelijk Boutique, Exclusive en Easy. Denk hierbij aan merken als Natan, Max Mara, Kash, Marie Méro, Rosso35, Nathalie Vleeschouwer, Xandres, Atmos, Due Amanti, …

Wat was/zijn de hoogtepunten uit jouw carrière bij Deleye? Wat zal jou het meest bijblijven?

Rika - Ik kan toch wel zeggen dat de huidige verbouwing van de winkel in Kuurne, waar mijn collega Xavier en ik onze schouders onder zetten, het absolute hoogtepunt is. We hadden de intentie om het pand al 2 jaar geleden grondig te hernieuwen, alleen heeft de pandemie daar even een stokje voor gestoken. Het team is ook enthousiast om straks in augustus de nieuwe winkel officieel te mogen voorstellen. Hierbij ben ik opnieuw de familie Deleye en onze CEO Nancy enorm dankbaar voor de vrijheid die ik krijg binnen dit project.

Bij Deleye heb je heel veel merken en stijlen, met welke outfit kom jij graag werken?

Rika - Om te werken grijp ik steevast naar comfortabele kledingstukken, een persoonlijke must. Een interessante combinatie voor mij is de geklede broek van Filippa K met bovenaan een witte T-shirt en tijdloze blazer van Filippa K. Ideaal want de powersuits zijn opnieuw helemaal in dit seizoen. Zo’n outfit kan je perfect afwerken met tassen van merken als Markerberg of Kaai.

Als je één outfit mag kiezen uit de winkel, met welke outfit ga je op reis?

Rika -Bij vakanties met vrienden of familie staat actie steeds centraal. Dan gaan we rondtrekken of gaan fietsen. Zoals iedereen geniet ik natuurlijk ook echt van mooi weer en lekker eten. Als ik even mag dagdromen dan denk ik meteen terug aan één van mijn spectaculairste reizen naar Tanzania en Zanzibar, waar we overnachtten in tentenkampen.

Dus als ik dan een reisoutfit moet kiezen dan ga ik voor een sportievere look. Een losse pull en broek van Essentiel gecombineerd met sneakers van Veja en een handgemaakt handtas met een zomerse look van Allan K. Hierin zie ik me zeker de nodige kilometers afleggen.